Kontrasternes dag

Efter vores besøg i Hong Kong Retail Management Association (HKRMA) gik vi til det nærliggende Times Square. Butikscenteret er et nyere center i den absolut pæne ende med alle de kendte mærker. Vi vidste, fra vores møde med HKRMA, at en signifikant del af detailhandelsomsætningen kommer fra Kinesiske turister. De kommer især i forbindelse med sammenhængende Kinesiske helligdage også refereret til som Golden Week. Disse Golden Weeks er der to af om året og vi er landet midt i den ene. Det sås tydeligt i butikkerne med sko, tasker og ure – altså de dyre af slagsen.

Som en stor kontrast til oplevelsen i Times Square var vi på Ladies Marked. Det har ikke navnet, fordi der handles med kvinder, men fordi stort set alle butiksindehaverne er kvinder. Markedet ligger lidt nordligt i forhold til Down Town Hong Kong, i verdens tættest befolkede område. Her trives kopivarerne i stor stil, og det lægges der ikke skjul på. Der handles med alt fra “Rolex” ure til guldfisk, men stemningen er fantastisk, og her er der virkelig noget at lære om, hvordan der skabes markedsstemning.

20121004-212711.jpg20121004-212728.jpg20121004-212744.jpg20121004-213127.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s