Besøg hos Hong Kong Retail Management Association

Torsdag formiddag var vi på besøg hos Hong Kong Retail Management Association (HKRMA) hvor vi fik indsigt i vilkårene for detailhandel i Hong Kong.
Detailhandelen i Hong Kong står for ca. 24% af det samlede BNP i Hong Kong. Tallet er inklusiv underleverandører, men det giver alligevel et klart billede af, at Retail i Hong Kong er en vigtig del af Hong Kongs samlede økonomi.

Ud over de mere almindelige fakta vedr. Retail i Hong Kong var der især et punkt, der var spændende. Deres lancering af en samlet uddannelsesstruktur for uddannelse af salgsassistenter på tværs af kæder og brancher. Systemet er bygget op af 6 basis skills fra personlig service til management og med 7 niveauer på hver skill.
Systemet giver er klar og nem oversigt over den enkeltes uddannelsesniveau og samtidig en klar karrierestige. Systemet bruges, som tidligere nævnt, på tværs af brancher men også i forhold til medarbejdersamtaler og medarbejderudvikling.

Fordelen ved dette system er, at en ny arbejdsgiver nemt, hurtigt og sikkert kan få et overblik over medarbejdernes uddannelsesniveau. Ikke bare i forhold til basis kundskaber men også i forhold til basale ledelsesfærdigheder. Helt sikkert noget vi godt kunne bruge i Danmark.

20121004-152621.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s