Dedikation og nærvær.

Vi har i nogle dage set rigtig mange eksempler på, hvordan detailhandel i verdensklasse gribes an i Hong Kong. I en by med 40 mio. turister om året bliver du nødt til at være på stikkerne, ellers får du ikke din “bid af kagen”.

Vi har allerede set et væld af forskellige butikker og lige så mange koncepter. Der er mange ting, vi kan tage med hjem men hvis jeg skal finde en fællesnævner for det, vi har set – noget der samler indtrykkene i få ord, må det være nærvær og dedikation.

Jeg tror aldrig, jeg har set mere nærvær og dedikation uanset om det er fra taxa chaufføren, rengøringsdamen eller dørmanden på hotellet. Dedikationen kommer, tror jeg, fra en stolthed og et reelt ønske om at udføre et godt job og være stolt af det.

Hvad kan det bruges til i Danmark? Jeg tror vi ind imellem trænger til at minde os selv om, hvorfor vi har vores respektive jobs. Hvis ikke vi har dedikationen og nærværet er det umuligt at give god service og det er vel dybest set det, vi skal i vores jobs. Og der hvor vi kan gøre en afgørende forskel.

20121003-180015.jpg

20121003-180102.jpg

20121003-180125.jpg

20121003-180144.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s