Når passion for gode råvarer går op i en højere enhed…!

Besøg hos Lafayette Gourmet – Når passion og råvarer går op i en højere enhed..!

En helt igennem fantastisk tur igennem butikken og en flot gennemgang af alle deres afdelinger og historien omkring, hvad Lafayette Gourmet lægger meget vægt på, nemlig den gode oplevelser i en Gourmet verden. Vi blev præsenteret for deres koncept til børn med alt fra muffins til store flotte kager, gavepakker til jul og gavekasser, store flasker af gourmet olivenolie, de friske fisk der kan bestilles i afdelingen og tilberedes efter ønske med diverse tilbehør. Butikken havde meget flotte håndskrevne skilte med slogans ud for hver afdeling.

Der var også en helt specialafdeling for Non-Muslims,nen Pork Section, der var flere caviar dåsestørrelse, østers, hummer og sushi produktion. Osteafdelingen var helt speciel med de mange specieloste fra Frankrig bla. Brie de Meaux, der er briernes konge. En helt igennem flot udstilling som en sansesamling, dvs. at man samler mange forskellige produkter i en butik i butikken og laver tiltag med smagsoplevelse, kombineret med et godt tilbud på varen og nogle komplimentærvarer til, dvs. røre, duft, smag.

Jeg så et ostebord som enhver kro, hotel, eller Gourmetrestaurant med respekt for sig selv altid ville have som ostebord med dessertoste, og hertil nogle lækre hjemmelavede syltede frugter, grønne tomater som en anden komplementærvare.

Det var ret suverænt at konstatere, at de også bruger rødternede duge, som vi gør hjemme hos os i Dalgaard, fedt..! Grøntafdelingen var en meget velassorteret og velopfyldt afdeling, også set i lyset at det var først på dagen.

En detalje som jeg synes var helt fantastisk og bibragte med en duft, var den nyristede kaffe i flere varianter. Afdelingen var helt unik med en flot gammeldags kaffebrænder og en kobberbeholder som magasin for den friskbrændte kaffe. Det er en ting, jeg vil sætte skub i så snart jeg er tilbage i Danmark.

Og endelig var der lidt mundgodt til alle. Vi startede med forskellige retter fra det grønne køkken, og det skal lige siges at alle afdelinger deltog i arrangementet, hvor vi fik smagprøver på følgende produkter, kold som varmt. Sushi i flere varianter, wauga australsk (Kobekød) skåret af entre cote, og mørbrad pyntet af medstegte tomater og kartoffelmos, men med en kartoffelchip, hvorpå der stod Medium – flot detalje. Indbagte haricots verts og flere grønne salater med forskellige smagsretninger men med en rigtig god kombination af enkelthed og farvespil og brugen af orientalske specialiteter som citrongræs, mynte og ingefær. Hertil fik vi friskbagt Nan
brød.

Der var også en lækker sammenkogt gryderet, der var inspireret af det Thailandske/Koreanske køkken med alle de specielle grøntsager og specialvarer. Grøntsagerne der anvendes, tages fra grøntafdelingen i Lafayette Gourmet, der for øvrigt bruges af alle salgsstederne/restauranter. Der er ansat 40 kokke, der tilbereder ønsker fra butikken, og fra kunder der kan gå rundt og krydse af på en seddel med deres ønsker. En unik løsning og nem og overskulig for alle parter, godt gået.

Vi fik også en helt speciel laks der var dampet og igen med en helt speciel smagsretning hen imod det Asiatiske køkken. Vi testede også deres hjemmebagte pizza fra egen brændeovn, superlækker det var en pizza orginal og ikke en bund med fyld – delikat..!

Alt i alt var der en fantastisk stemning i hele afdelingen, og igen satte alle en ære i, at vi havde det godt og var meget interesseret i vores bedømmelse af hele seancen. Herfra tusind tak for en rigtig god og spændede smagsoplevelse. Igen kvalitet og professionelt håndværk når det er bedst…!

Tak for en fantastisk oplevelse i Lafayette Gourmet…!

20110929-094000.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s