Skab oplevelser for kunden, men husk personalets udtryk!

Efter besøg hos Nike besøgte vi Puma. Puma minder mere om en sportsbutik fra Danmark, dog med mulighed for at spille basketball på Xbox, køre Formel 1 samt individualisere sine Puma produkter. Så på butikkens oplevelsesdel er Puma bagefter Nike. Til gengæld oplevede jeg i Puma, for førse gang i New York, en personalegruppe, der virkede som om de elskede at arbejde sammen, og det gav en mega fed stemning i butikken. Så jeg blev i bedre humør i Puma alene på grund af personalets udtryk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s